DJ:s

Eva-Lena Ahlberg

Eva-Lena började spela tidigt i sin ”tangokarriär”, närmare bestämt hösten 2007. Började då att även läsa om och lyssna än mer på tango för att lära sig mer om denna underbara fascinerade musik. Eva-Lena spelar främst klassisk tango från de största orkestrarna. Musiken förbereder hon naturligtvis inför spelning, men den slutgiltiga spellistan skapas först under kvällen. Varje milonga är ju unik med sitt flöde, rytm och smak! Hon spelar regebundet på Milonga la Barranca i Linköping som hon arrangerar tillsammans med Nisse, Paul & Bert-Ola, och spelar även frekvent på milongor och festivaler utanför Östergötlands och Sveriges gränser.
www.simplementetango.se
Eva-Lena har sedan ett antal år blivit vår stabila, alltid pålitliga och superbra ‘hus’-DJ – det är vi VÄLDIGT glada för!!

Daniel Carlsson

Daniel är en mycket uppskattad DJ, och har flera gånger hos oss spelat bejublade milongor i alternativrummet. Denna gång öppnar vi festivalen med alternativmusik i stora salen med denne stabile, påhittige och supermusikaliska DJ! Missa inte denna kväll!!

Pino Dangiola

Såhär beskriver han själv: Pino Dangiola har djat sedan 1994, vilket gör honom till en av de djs som har hållt på längst. Då, i starten var dessvärre kassett band enda källan till musik, vilket gjorde jobbet som dj…något av ett förberedande jobb. När Minidisc kom in i bilden introducerade Pino cortinor i Sverige. Att mixa in pausmusik mellan låtarna var något okänt.

Med CDs intåg började äntligen ett mer renodlat djande arbete krävas. Detta var en utmaning som skapade många möjligheter och snabba växlingar.
I många många år arbetade jag endast med cd, trots att laptop, mp3 och playlists användes av de flesta andra djs..höll jag kvar vid cds..och ville inte släppa taget i det verkliga djandet.

Även jag insåg ju givetvis de många fördelarna med att ha 10.000 låtar bekvämt i en hårdisk så jag började även att dja med laptop…även om jag kan tycka att man mer är en playlist maker än en dj!

Under 2012 har jag äntligen hittat kanaler att införskaffa LP skivor (vinyler) från Buenos Aires. Detta var något jag försökt göra sedan 1999…men inte lyckats…men nu…så har jag sakta sakta börjat fylla på och har nu en tillräckligt stor samling för att kunna dja med bara LP skivor….äntligen en fulländad DJ!!!

Jag kan således som enda dj i Sverige erbjuda mig som dj med LP. Ljudet är underbart…mycket ”bättre” än med CD eller laptop! Viva el Tango!

Jan Eckerström

Jan har skapat vidunderliga alternativmusikkvällar hos oss och vi är stolta att kunna erbjuda primaveradansarna hans garanterat fina blandning av högenergi-låtar och innerliga finstämda stycken.
Det utlovas god energi i fredagskvällens alternativrum med sköna tandor och kanske en och annan traditionell tango som cortina. Jan kan konsten att känna av vad dansarna behöver. Man vill inte sluta dansa där…

Berit Eklund

Berit Eklund, Stockholm. När man behöver en DJ som kan ‘hålla’ dansare danssugna hela tiden så frågar man Berit. Och när hon säger JA blir man väldans trygg och glad: Nu blir det en eftermiddag med superbra musik, helt enkelt…
Hon är annars en dansare som reser mycket, både runt om i Europa och till Buenos Aires för att ladda dansbatterierna. Det är den sociala dansen som står i centrum; mötet mellan dansarna och musiken, mötet mellan dansarna, och så igen mötet med musiken.

Sarah Angleryd Göller & Joel Andreasson Utas

Sarah och Joel har drivit tangoskolan Stockholm Tango sedan 2008. (se info under Instruktörer)
Sarah beskriver sin egen dans som präglad av styrka och musikalitet, och Joel att dansen präglas av improvisation och dynamik. Den kombinationen har vi nu glädjen att erbjuda deltagare på tango primavera detta år – både i rollen som instruktörer och som DJ:ar. Njut av garanterat bra energiflöde på lördagskvällens milonga –  S & J är helt enkelt ett ‘radarpar’!

Lisen Veronica

En alternativkväll med Lisen från Cambalache i Uppsala. ”Alltid lika roligt att spela på Skeppis med sin fina alternativpublik”. Det blir kända alternativlåtar blandat med soul/pop i en skön, garanterat dansvänlig blandning utan cortinor.

.